Loading color scheme

 

Zakaj specialistični pregled starosti kože?

Specialistični pregled starosti kože je namenjen odkrivanju zgodnjih znakov staranja na obrazu, vratu, dekolteju ter rokah. Zgodnje odkrivanje znakov staranja omogoča pravilno izbiro preventive kot tudi pravočasno reševanje že izraženih poškodb kože.

Kdo izvaja specialistični pregled?

Pregled izvaja specialist kompetenten za kozmetično diagnostiko kože, z veljavno licenco Evropskega Inštituta za Diagnostiko kože, kateri je trenutno edina referenčna ustanova za izobraževanje na področju napredne kozmetične diagnostike za celotno področje Evropske Unije.

V čem se specialistični pregled starosti loči od celostne dermadiagnostike?

Specialistični pregled staranja kože se v primerjavi z celostno dermadiagnostiko, pri kateri se izvaja »in-dept« celovita diagnostika kože osredotoča izključno na meritve parametrov kože povezanih s staranjem. Na podlagi teh meritev opredelimo stanje kolagena, kapilar in bariere kože, ugotavljamo izraženost pigmentnih nepravilnosti ter določimo barvo kože in s tem prevalenco ogroženosti pri izpostavljenosti soncu. Specialist diagnostik s takšnim pregledom ovrednoti stopnjo poškodb na koži in s tem določi tako obseg kot tudi, hitrost staranja. Določitev stopnje staranja je pomembna kozmetična osnova vsake uspešne anti age terapije, ter se uporablja za določanje kozmetično terapevtskih ciljev in izdelavo osebno prlagojenih smernic proti staranju. Aikon strokovna ekipa je razvila dve različici specialističnega pregleda starosti kože, glede na letni čas. Pred poletjem se pregled osredotoča predvsem na stopnjo staranja na splošno, med tem, ko se specialistični pregled fotostaranja kože po poletju osredotoča na odkrivanje zgodnjih sprememb staranja nastalih zaradi izpostavljenosti soncu.

Naprave in merilne sonde s katerimi se izvaja specialistični pregled starosti kože?

Specialist diagnostik pri specialističnem pregledu starosti kože uporablja:

- Diagnostični ultrazvok kože – meritev kolagena in določitev pasu staranja t.i. ageing band
- TEWL sondo – pregled celovitosti bariere kože
- Kolorimeter – meritev pigmentov in določitev barve kože ter stopnjo tveganja pri izpostavitvi soncu
- Optični analizator kože – pigmentne nepravilnosti ter stanje kapilar

Vse diagnostične naprave so uveljavljene na področju fotomedicine in kozmetične terapije, so znanstvene, ustrezno kalibrirane in redno vzdrževane.

Pravilno strokovno uporabo naprav in izvedbo meritev zagotavlja specialist diagnostik z licenco Evropskega Inštituta za diagnostiko kože.

Zakaj se odločiti za specialistični pregled staranja kože?

Staranje je naraven proces, ki ga ne moremo ustaviti. S pravočasnimi preventivnimi in kurativnimi ukrepi lahko staranje močno upočasnimo in poskrbimo za zdrav videz kože.

Specialistični pregled staranja kože tako omogoča vpogled v obseg in stopnjo staranja, kot posledice izpostavljenosti soncu, kajenju ter ostalim zunanjim in notranjim dejavnikom. Na podlagi pridobljenih podatkov je tako mogoče oblikovanje osebno prilagojenega programa profesionalne terapije v kozmetičnem salonu ter izdelava osebno prilagojene podaljšane kozmetične terapije doma, kar predstavlja izjemno učinkovito strategijo zoper staranje.

Kdaj se odločiti za specialistični pregled staranja kože in kakšna je priporočljiva frekvenca ponovitev?

Specialistični pregled starosti kože je priporočljivo opraviti najmanj dvakrat na leto, pred in ob koncu poletja, saj ravno v tem času nastane največ poškodb na koži zaradi povečane izpostavljenosti soncu.

Pregled je prav tako priporočljivo opraviti, ob prvih izraženih znakih staranja, ne glede na letni čas, dokler so le-ti v dinamični fazi.

Kaj zajema specialistični pregled staranja kože?

pregled obraza, dekolteja, vratu in rok,
določitev pasu staranja kože ter starosti kože glede na foto-poškodbe,
odkrivanje foto-poškodb kože in prvih znakov staranja,
opredelitev stanja kolagena,
opredelitev stanja bariere kože,
opredelitev pigmentnih nepravilnosti
opredelitev stanja kapilar
opredelitev fototipa kože in ocena ogroženosti izpostavljanju soncu
strokovno svetovanje o ustrezni preventivi ter terapiji kože
smernice za osebno prilagojen program profesionalne terapije v kozmetičnem salonu
izdelava osebno prilagojene podaljšane kozmetične terapije doma
30 minutna individualno določena terapija z Biacevtiki AIKON DermaSystems.

 

DERMADIAGNOSTIKA VAŠE KOŽE SPLOŠEN PREGLED

Nova priložnost za zmenek z vašo kožo je tu. DIAGNOSTIKE BODO POTEKALE V SREDO, 20.9.2017 od 10.00- 20.00 ure.
Za vse, ki si želite res dobro spoznati svojo kožo in za vse tiste, ki želite le preveriti, kaj ste z ustrezno nego dosegli v preteklih mesecih...kakšni so rezultati?
Promocijska cena 60 min diagnostike z uvodno nego je 50 EUR ( sicer 70 EUR), ob nakupu Aikon proizvodov nad 50 eur, pa sta diagnostika in nega BREZPLAČNI! Več o dermadiagnostiki na povezavi http://natasha.si/dermakorekturni-postopki-aikon ali na našem telefonu 01/ 436 50 37. Pokličite nas in z veseljem Vam bomo svetovali, lahko pa mi tudi pišete na mail.

VEČ O DIAGNOSTIKI KOŽE:

DERMA DIAGNOSTIKA - pogled v kožo razkriva očem skrita stanja kože

»Koliko zares poznate svojo kožo in njene potrebe? Ji resnično nudite to kar potrebuje? Si želite konkretnih odgovorov in celovitih rešitev, ki bodo v polni meri zadostile potrebam vaše kože?
Zagotovite svoji koži natančno tisto kar potrebuje in vaša koža vam bo hvaležna.«

V okviru dermadiagnostike pod vodstvom specialistov za dermadiagnostiko Aikon DermaSystems, bomo izvedli meritve naštete v nadaljevanju, strokovno svetovanje in uvodno nego z Biacevtiki AIKON dermasystems.
Dermadiagnostika vsebuje :
• meritev vlažnosti
• meritev elastičnosti
• meritev rdečine in eritema
• meritev melanina
• meritev sebuma
• meritev transepidermalne izgube vode
• pregled z mikroskopsko kamero
• ultrazvok ( vsebnost kolagenskih vlaken)
• svetovanje o nadaljni skrbi za kožo

Za Vas bomo oblikovali osebno prilagojen, celosten program kozmetične obravnave, po katerem sistematično odpravljamo posamezne funkcionalne probleme kože in vas privedemo do vidnega želenega rezultata. Olajšamo vam izbiro kozmetičnih izdelkov in neg obraza primernih za vašo kožo, ter vam omogočamo spremljanje napredka, merljive rezultate in objektiven dokaz učinkovitosti.
Rezervacija termina na našo telef. Številko 01/436 11 98 ali 01/ 436 50 37.
Dobrodošli!
Nataša Godler Trilar