Loading color scheme

cleaning_losion
Izdelek: HYDRATING CLEANSING LOTION 250ml

HYDRATING CLEANSING LOTION 250ml

Hidratantni čistilni losjon za občutljivo kožo, nežno odstrani ličila, maskaro in nečistoče iz okolja.

Hydrating Cleansing Lotion 250ml

Zeleni čaj & Camu Camu

Hidratantni čistilni losjon za občutljivo kožo, nežno odstrani ličila, maskaro in nečistoče iz okolja. Temeljito očisti kožo obraza, ohranja njeno vlago in je aktiven antioksidant. Ohranja pH površine kože, kože ne iritira, je ne izsuši. Rezultat je nežna in gladka struktura kože.

VEČ :

Čistilni losjon za obraz, ki s kože nežno in učinkovito odstrani ličila, odvečne lipidne strukture in nečistoče iz okolja. Ohranja pH površine kože, kože ne iritira, je ne izsuši. Vsebuje ekstrakt zelenega čaja, kumarice, aloe, kivija, breskve ter drugih komponent z močnim antioksidativnim, regenerativnim, anti-inflamatornim in vlažilnim delovanjem.

Indikacije:

 • občutljiva koža, nagnjena k dermatozam različnih vrst,
 • kuperozna koža, teleangiektazije ali hiperreaktivna koža,
 • suha koža, mikrorelief kože,
 • intrinzično ali ekstrinzično postarana koža s prisotnostjo različnih tipov gub,
 • hiperkeratotična, nečista ali aknasta koža,
 • post inflamatorne, postrtravmatske hiperpigmentacije,

Rezultat uporabe - mehanizmi delovanja izdelka:

 • učinkovito čiščenje kože, brez iritacij ali povzročanja različnih oblik dermatoz,
 • dobro odstranjevanje dekorativne kozmetike, vodoodpornih maskar,
 • dobro očisti nečistoče iz okolja, odvečni sebum in znoj,
 • kože ne masti ali izsuši; skrbi za dovoljšnjo količino vlage,
 • površinsko pospešuje regenerativne procese,
 • iz kože se ga odstrani brez težav,
 • ima pH prilagojen fiziološkemu pH površine kože,
 • blago spodbuja proliferacijo, diferenciacijo in deskvamacijo epidermisa.

Mehanizem delovanja učinkovin:

Antioxidant activity: lovilci prostih radikalov

INCI

MEHANIZEM

Camellia Sinensis (Green Tea) leaf extract

Glavne sestavine so flavonoidi, proteini, amino kisline, kartenoidi, encim polifenol oksidaza in katehini. S pomočjo flavonoidov ima močno antioksiodativno in dranažno delovanje, s pomočjo encima polifenol oksidaza inhibira encim kolagenaza, ki razkraja kolagen, aminokisline imajo vlažilno delovanje.

Actinidia Chinensis (Kiwi) fruit extract

Glavne sestavine so AHA kisline, vitamini (C, E, K in B kompleks – predvsem folna kislina), proteaze, saponini in barvila (karotenoidi, klorofili in lutein). AHA kisline imajo vlažilno delovanje, nase vežejo vodo, vitamina C inhibira encim tirozinaze, deluje močno antioksidativno v kombinaciji z vitaminom E; proteaze na površini kože delujejo čistilno (cepijo korneodezmosome). Saponini odstranjujejo odvečne lipidne strukture na površini kože.

Prunus Persica (Peach) fruit extract

Izvleček marelice vsebuje vitamin C, E, ki skupaj delujeta sinergistično in povečujeta antioksidativne učinke. Vitamin E ščiti pred lipidnimi peroksidacijami, vitamin C pa ščiti proteinske strukture.

Magnesium Ascorbil Phosphate (Vitamin C)

Njegovo antioksidativno delovanje zmanjšuje DNA poškodbe in oksidacijo proteinov. Je koencim za sintezo kolagena v dermisu; krepi stene kapilar. Mehča epidermis, izboljšuje strukturo kože, zavira sintezo melanina.

Camellia Sinensis (Green Tea) leaf extract

Glavne sestavine so flavonoidi, procteini, amino kisline, kartenoidi, encim polifenol oksidaza in katehini. S pomočjo flavonoidov ima močno aksiodativno in dranažno delovanje, s pomočjo encima polifenol oksidaza inhibira encim kolagenaza, ki razkraja kolagen, aminokisline imajo vlažilno delovanje.

Regeneration: obnova in izboljšanje funkcij kože

INCI

MEHANIZEM

Maris Sal (Dead Sea salt)

Glavne sestavine so minerali, ki delujejo rahlo keratolitično, vlažilno, delujejo proti-vnetno in proti-bakterijsko. Spodbujajo deskvamacijo stratum corneuma in vzdržujejo vlago.

Aloe Barbadensis (Aloe Vera) leaf juice

Glavne sestavine so encimi, amino kisline, vitamini, minerali in polisaharidi. Njeno protivnetno delovanje je posledica aktivacije imunskih celic, ki prav tako signalizirajo proliferacijo in diferenciacijo celic epidermisa, kar pospeši regeneracijo tkiva. S pomočjo aminokislin in vitaminov ohranja vlago v koži ter omogoča enakomeren ten.

Cucumis Sativus (Cucumber) fruit extract

Glavne učinkovine so vitamini (C, B kompleksi, K), minerali (cink, magnezij, kalcij, železo) in proteini. Vitamini delujejo antiinflamatorno,  antioksidativno, spodbuja proliferacijo in diferenciacijo. Minerali spodbujajo procese v celicah.

Dunaliella Bardawil extract (Dead Sea algae)

Ekstrakt je bogat z β-kartenom (prekurzor vitamina A - retinolom). Ekstrat ima dobre antioksidativne lastnosti, pospešuje epidermalno proliferacijo in diferenciacijo; zmanjšuje iritacijske odzive kože.

Navodila za uporabo: S pomočjo vatirane blazinice nanesite tanko plast izdelka na kožo. Počakajte eno minuto in nato obrišite s krožnimi gibi. Ko je koža očiščena jo sperite z mlačno vodo. Med čiščenjem predela okoli oči naj bodo oči zaprte. Če izdelek pride v stik z očmi jih sperite z veliko količino vode.


Opozorilo: Uporabljati izključno po navodilih proizvajalca, skladno z namenom uporabe. Izdelka ne aplicirajte v področju oči. Hranite izven dosega otrok. Ne uporabljajte v primeru znanih reakcij na eno ali kombinacijo sestavin v izdelku.

Ne vsebuje: formalina, formaldehidov, parabenov, ftalatov, petrokemikalij, gensko spremenjenih organizmov (genetically modified organism, GMO), triklosana, barvil. Ni testirano na živalih. Ne vsebuje sestavin živalskega izvora. Izdelano v skladu z GMP in ISO kontrolo kakovosti.

Rok uporabe po odprtju: 12 mesecev. Proizvajalec: Proizvedeno v Izraelu za Be AIKON d.o.o., Gora pri Pečah 10, 1252 Vače, www.beaikon.com Uvoznik: Dr.M.Bursten d.o.o., Ivana Hribarja 22, 4207 Cerklje.

 

Na voljo ni mnenja za ta izdelek.