0
0

SUHA KOŽA-KAJ SE DOGAJA Z NJO

Pogosto pridejo v salon stranke, ki potarnajo kako imajo suho kožo. Karkoli namažejo, nekako ni dovolj. Koža vse vpije. Kreme nanašajo tudi večkrat na dan, pa ni bolje.Pogosto na koncu nege dodajo ‘še malo oljčka’ , kot same rade povedo- da je občutek na koži bolj prijeten. Še posebno neprijetni sozimski meseci.

KAJ SE DOGAJA Z SUHO KOŽO IN KAKO JO PRAVILNO NEGOVATI?

Skupen problem večine težav suhe kože je porušena bariera oz po domače, poškodovan zaščitni plašč na površini kože. Našo kožo pred zunanjimi vplivi fizično ščiti lipidni plašč in pa kislo-mastni plašč. Porušena epidermalna bariera je lahko sprožitelj različnih težav, kot so kontaktni dermatitis, rozacea, nečista koža ( dokler je zaščitni plašč kože zdrav, mikroorganizmi na površini niso škodljivi)…..
OKVARO BARIERE LAHKO POVZROČI porušen Ph kože, vnetje na koži, preintenzivno površinsko čiščenje kože, pomanjkanje lipidov…..
POSLEDICE OKVARE BARIRE SO suha koža, povečana izguba vode iz kože ( ker ni filma na koži, ki bi to preprečil, kot je to normalno pri zdravi koži), povečano kopičenje odmrlih celic ( pust, nesijoč izgled kože), upočasnjena proizvodnja lipidov.
Suha koža se stara hitreje, saj nima ustrezne zaščite pred zunanjimi vplivi. Bolj jo prizadanejo onesnaženo okolje, UV sevanje, bolj je podvržena pigmentacijam, rdečici, pokanju kapilar, izgublja lastne dragocene snovi…..
Zato je v kozmetični terapiji suhe kože zelo pomembna obnova epidermalne bariere, nadomeščanje epidermalnih lipidov in spodbujanje kože k proizvodnji lipidov.
Povečati moramo količino vlage in lipidov v epidermisu, ter na površini kože ustavriti film. Film bo preprečil izgubo vlage in lipidov un že sam po sebi popravil stanje.Pitje vode, kot to dostikrat zmotno slišimo, ni povezano z vlažnostjo epidermisa, saj ima le-ta svoje mehanizme za vlaženje.
Pogosto ste leta in leta po nepotrebnem izpostavljene neprijetnim posledicam okvare bariere oz suhe kože. Z ustrezno nego se taka stanja zelo izboljšajo v relativno kratkem času. Rešujemo jih z ustreznimi negovalnimi preparati dom in z primerno kozmetično terapijo v salonu ( pospeševanje sinteze lipidov v koži).
Za več informacij o stanju vaše kože, dobrodošli na Dermadiagnostiko, ki se izvaja 1x/ mesečno. Datumi pregledov in posvetov so objavljeni v aktualno.
Dobrodošli.
Nataša Godler Trilar, NatashaSPAce Center kozmetične terapije

NAROČANJE

TERAPIJA V SALONU

Priložnost za zmenek z vašo kožo je tu. Za vse, ki si želite res dobro spoznati svojo kožo in za vse tiste, ki želite le preveriti, kaj ste z ustrezno nego dosegli v preteklih letih.