0
0

Dermadiagnostika Cortex Skinlab

Dermadiagnostika nam omogoča vpogled v očem skrita stanja kože. Omogoča odkrivanje zgodnjih znakov staranja na obrazu, vratu, dekolteju ter rokah. Zgodnje odkrivanje znakov staranja omogoča odlično izbiro preventive kot tudi izboljšanje že izraženih poškodb kože.
 

KAJ JE DERMADIAGNOSTIKA?

Na podlagi meritev opredelimo stanje vlažnosti kože, gostoto, kvaliteto in razporeditev kolagenskih vlaken, stanje kapilar, stanje bariere kože, debelino kože, fototip po Fitzpatricku, ugotavljamo izraženost pigmentnih nepravilnosti ter določimo barvo kože in s tem prevalenco ogroženosti pri izpostavljenosti soncu.

Z ultrazvočno sliko ovrednotimo stopnjo fotopoškodb na koži. Določitev stopnje staranja je pomembna osnova za kreiranje personalizirane, le vam na kožo pisane nege. Tako v salonu, kot doma. Uporablja se za določanje ciljev kozmetične terapije in izdelavo osebno prilagojenih smernic za izboljšanje vseh problematik in izgleda vaše kože.

ZAKAJ SE ODLOČIMO ZA MERITVE?

Staranje je naraven proces, ki ga ne moremo ustaviti. Z oceno celostnega stanja kože, ki nam jo omogočajo dermadiagnostične meritve pa s pravočasnimi preventivnimi in kurativnimi ukrepi lahko staranje močno upočasnimo in poskrbimo za zdrav videz kože.

Dermadiagnostika tako omogoča vpogled v obseg in stopnjo staranja, kot posledice izpostavljenosti soncu, kajenju ter ostalim zunanjim in notranjim dejavnikom. Na podlagi pridobljenih podatkov je tako mogoče oblikovanje osebno prilagojenega programa profesionalne terapije v kozmetičnem salonu ter izdelava osebno prilagojene podaljšane kozmetične terapije doma, kar predstavlja izjemno učinkovito strategijo zoper staranje.

Za meritve uporabljamo:

 • Diagnostični ultrazvok kože – meritev kolagena in določitev pasu staranja t.i. ageing band
 • TEWL sondo – pregled celovitosti bariere kože
 • Kolorimeter – meritev pigmentov in določitev barve kože ter stopnjo tveganja pri izpostavitvi soncu
 • Optični analizator kože – pigmentne nepravilnosti ter stanje kapilar
 • Cortex SkinLab naprave so uveljavljene na področju fotomedicine in kozmetične terapije, so znanstvene, ustrezno kalibrirane in redno vzdrževane.

KDAJ SE ODLOČITI ZA DERMADIAGNOSTIKO?

 1. Vse, ki vas zanima kakšno je celostno stanje in zdravje vaše kože.
 2. Za vspostavitev najboljše možne preventivne nege.
 3. Za izboljšanje vseh problematik, kot so suha koža, mastna koža, rdečica, gubice in čvrstost kože, težave z nečisto, aknasto kožo, hiperpigmentacije.
 4. Dermadiagnostiko je prav tako priporočljivo opraviti ob prvih izraženih znakih staranja, ne glede na letni čas, dokler so le ti v dinamični fazi.

KAJ ZAJEMA?

 1. določitev pasu staranja kože ter starosti kože glede na foto-poškodbe,
 2. odkrivanje foto-poškodb kože in prvih znakov staranja,
 3. opredelitev stanja kolagena,
 4. opredelitev stanja bariere kože
 5. meritev vlažnosti
 6. opredelitev pigmentnih nepravilnosti
 7. opredelitev stanja kapilar
 8. opredelitev fototipa kože in ocena ogroženosti izpostavljanju soncu
 9. strokovno svetovanje o ustrezni preventivi ter terapiji kože
 10. smernice za osebno prilagojen program profesionalne terapije v kozmetičnem salonu
 11. izdelava personalizirane, vam na kožo pisane nege doma

MERITVE

Meritve je priporočljivo opraviti najmanj dvakrat na leto, pred in ob koncu poletja, saj ravno v tem času nastane največ poškodb na koži zaradi povečane izpostavljenosti soncu. Pri naših strankah meritve izvajamo redno, saj na ta način spremljamo rezultate in po potrebi nadgrajujemo nego.

Pričakovanja

To bo pravi zmenek z vašo kožo, saj jo boste spoznali v povsem drugi luči. Videli boste kašno je natačno stanje kože, kakšna nega ji najbolj ustreza in dobili boste odgovore na vaša vprašanja.

Rezultati

Na podlagi rezultatov meritev bomo za vas oblikovali osebno prilagojen, celosten program kozmetične obravnave, po katerem sistematično odpravljamo posamezne funkcionalne probleme kože in vas privedemo do vidnega želenega rezultata. Olajšamo vam izbiro kozmetičnih izdelkov in neg obraza primernih za vašo kožo, ter vam omogočamo spremljanje napredka, merljive rezultate in objektiven dokaz učinkovitosti.

NAROČANJE

PREGLED V SALONU

Priložnost za zmenek z vašo kožo je tu. Za vse, ki si želite res dobro spoznati svojo kožo in za vse tiste, ki želite le preveriti, kaj ste z ustrezno nego dosegli v preteklih letih.