0
0

RADIOFREKVENČNA IGLIČNA MEZOTERAPIJA (MICRONEEDLING RF)

PREOBRAZBA KOŽE NOVE GENERACIJE Z IZREDNIMI REZULTATI
V NatashaSPAce vam prvi v Sloveniji nudimo nov revolucionaren tretma RF Microneedling priznanega nemškega zdravnika specialista na področju fotostaranja kože, dr. Eckarta Voss-a.

Terapija je novost na trgu in združuje dve učinkoviti terapiji istočasno, radiofrekvenčno terapijo in microneedling.
1f48e Radiofrekvenčna terapija, kislinski pilingi in microneedling so v svetu že leta najbolj razširjenae terapije za pomlajevanje kože in spodbujanje nastanka novega kolagena in elastina.
Rezultat je vidno bolj napeta in gladka koža. Globina gub se zmanjša. Poveča se volumen kože in posledično čvrstost.
1f48e RF Microneedling je edinstvena terapija, ki združuje zmagovalno kombinacijo dveh vodilnih postopkov za pomlajevanje in prestrukturiranje kože z vidnimi rezultati. V enem postopku združuje radiofrekvenčno terapijo in iglično mezoterapijo, bolj znano pod imenom microneedling.
Inovativna kombinacija omogoča bistveno boljše rezultate. Senzorično pa je za klienta bolj prijetna.
1f48e V pomlajevanju kože je naš cilj vedno povečanje sintezo kolagena v dermisu.
Kolagen je najbolj razširjen strukturni protein v telesu, saj predstavlja kar 30% vseh telesnih beljakov. Še veliko bolj pomemben pa je za našo kožo, saj kolagenska vlakna predstavljajo kar 70% debeline vaše kože, kar je ogromno!
Od količine, gostote in prepleta kolagenskih vlaken je odvisen volumen vaše kože. Z leti imamo dragocenega kolagena vse manj. Posledično pa se z razgradnjo kolagena naša koža tanjša. Proces staranja je povsem naraven fiziološki proces, ki smo ga deležni vsi. Za razliko od intrinzičnega staranja, ki je gensko pogojeno, pa lahko na ekstrinzično staranje, ki je posledica našega življenjskega sloga, bistveno vplivamo sami!
1f48e Štirje ključni stebri v pomlajevalnem režimu zagotavljajo ne samo vidno pomlajen in sijoč videz, ampak tudi tudi odlično počutje. Bistveno vlogo igrajo protivnetna prehrana, prehranski dodatki, pravilno izbrane terapije glede na tip kože in predvsem pridružena stanja in pa pravilno vzdrževanje rezultatov z domačo nego.
1f48e Danes nam vedno nova odkritja v medicini, nove raziskave, nove sestavine in nove terapije, ki prihajajo na trg, omogočajo doseganje rezultatov z neprimerno večjimi učinki, kot v preteklosti. Pomlajevanje, ki je vidno in merljivo! Z dermadiagnostičnimi meritvami nam je omogočen vpogled v očem skrita stanja.Izmerimo lahko stanje fotopoškodb, bariere, vlažnosti, z ultrazvokom dobimo vpogled v stanje kolagena v naši koži, izmerimo eritem, stanje melanina… in na tak način povsem individualno določimo načrt nege, pisan na kožo le vam.
1f48e V svetu najbolj uveljavljene in uspešne terapije za povečanje nastajanja kolagena v koži so kislinski pilingi, radiofrekvenčna terapija in microneedling. Vsaka na kožo deluje nekoliko drugače, vse pa dajejo zelo dobre in merljive rezultate ne samo pri pomlajevanju, temveč tudi pri prestrukturiranju in preobrazbi kože.
1f511 Radiofrekvenčna iglična mezoterapija je terapija nove generacije, ki omogoča vidno pomlajevanje in prestrukturiranje starajoče se kože, kot tudi pri terapijo nečiste kože in zmanjšanje brazgotin.
1f511 Terapija je namenjena dobesedno prestrukturiranju, preobrazbi kože in nam z različnimi nastavitvami in postopki omogoča učinkovito glajenju gub, poveča čvrstost in elastičnost kože, zmanjšuje brazgotine in pigmentne madežev ter spodbujanja nastanek novega kolagena in elastina.
1f511 Učinek je viden že po prvem tretmaju, optimalen rezultat pa dosežemo po nekaj mesecih, saj sinteza kolagena in regeneracija kože zahtevata določen čas.
Za izvajanje terapije imamo na voljo več različnih načinov in nastavitev. Najbolj učinkovita je kombinacija radiofrekvenčne terapije in iglične mezoterapije, lahko pa se radiofrekvenčna terapija izvaja tudi povsem samostojno.
Postopek se lahko izvaja z nastavki s tankimi izoliranimi ali neizoliranimi iglicami.
Drobne izolirane iglice imajo neizolirano le konico, ki omogoča da se energija sprosti ciljano samo v dermis. Točno tja, kjer se nahajata kolagen in elastin.
Neizolirane iglice pa uporabimo, kadar želimo tretirati vse plasti kože, naprimer kadar želimo izboljšati izgled brazgotin.
KAJ JE BISTVO KOMBINACIJE?
Drobne iglice nam omogočajo, da radiofrekvenčno energijo ‘dostavimo’ direktno v dermis, kjer se nahajajo dragocena kolagenska in elastinska vlakna. Pri klasični radiofrekvenčni terapiji se del energije porazgubi na površini kože in pri prehodu skozi epidermis, da lahko dosežemo dermis, kjer se kolagen in elastin dejansko nahajata.
Ker nam inovativna kombinacija obeh postopkov omogoča, da s pomočjo drobnih iglic prodremo direktno čez površino kože, se energija radiofrekvenčnega pulza v celoti sprosti na mestu, kjer jo potrebujemo, brez izgube energije v epidermisu.
Tako lahko z isto energijo dosežemo boljši rezultat, terapijo pa dejansko tudi manj občutimo.
Monopolarna radiofrekvenca, ki se uporablja v tej kombinaciji pa je manj dražeča za kožo in povroča bistveno manjšo rdečico in odziv kože, kot bipolarna.
Izvaja se lahko tako radiofrekvenčna terapija samostojno, kot v kombinaciji z microneedlingom. Kombinacijo pa definira cilj terapije.
KAKO DELUJE RADIOFREKVENCA Z MICRONEEDLINGOM?
Pri tem postopku se uporablja izredno tanke iglaste elektrodice, ki prodrejo neposredno v ciljno področje dermisa, kjer se nahajata kolagen in elastin, in šele tam se sprostijo radiofrekvenčni pulz.
Pri ostalih terapijah z radiofrekvenco se energija sprošča že na površini kože in jo zato tudi bolj močno občutite, saj je potrebno skozi povrhnjico prodreti v dermis, kjer se nahajajo kolagenska in elastinska vlakna.
Pri RF microneedlingu ne prihaja do sproščanja energije v povrhnjici, zato je terapija bolj učinkovita in manj neprijetna.
Ker radiofrekvenca ne prehaja skozi povrhnjico, terapija manj draži kožo in posledično je tudi rdečica po terapiji manjša.
KRATEK PRIKAZ POSTOPKA
Radiofrekvenčna iglična mezoterapija ( RF Microneedling) dr. Voss – prikaz terapije

Radiofrekvenčna iglična mezoterapija ( RF Microneedling) dr. Voss – nanos vlažilne kolagenske maske za pomirjanje kože

ZAKAJ ŠE UPORABLJAMO RADIOFREKVENČNO IGLIČNO MEZOTERAPIJO?
? Najbolj pogost cilj terapije je vsekakor zmanjšanje globine gub okoli oči in ustnic, zmanjšanje gub na čelu in seveda individualno glede na stanje in specifike kože klienta.
? RF microneedling intenzivno vpliva na nastanek novega kolagena in elastina, in rezultat ni samo zmanjšanje gubic, temveč tudi bolj čvrsta in sijoča koža. Vpliva na zmanjšanje neželjenih pigmentnih nepravilnosti.
? Drugačno kombinacijo in nastavitve pa zelo uspešno tretirajo nečisto kožo, akne in brazgotine.
KAKO POGOSTO IZVAJAMO TERAPIJO?
Terapije se izvajajo v razmaku 4-5 tednov.

Pri močnejših nastavitvah na 8 tednov.

Učinek je viden že po prvem tretmaju, optimalen rezultat pa dosežemo v nekaj mesecih, saj že sama sinteza kolagenskega vlakna traja približno dva meseca.
KJE JO LAHKO UPORABIMO?
Terapijo lahko uporabimo za pomlajevanje in preobrazbo kože na obrazu, vratu, dekolteju in rokah, oz povsod, kjer želimo doseči preobrazbo kože.
PREDNOSTI TERAPIJE
?Učinek terapije je dolgoročen. Za zagotavljanje izgradnje kolagenskih vlaken priporočam, da vsaj v času terapije uživamo prehranska dodatka, ki omogočata, da telesu zagotovimo dovolj gradnikov za izgradnjo novih kolagenskih vlaken. Kolagenska vlakna se v telesu sintetizirajo iz aminokislin in C vitamina. Zato vedno svetujem dodatno uživanje kolagenskih peptidov oz hidroliziranega hidrokolagena in vitamina C s postopnim sproščanjem. Radiofrekvenčna iglična mezoterapija je izredno učinkovita, saj združuje dve najbolj učinkoviti metodi za pomlajevanje in preobrazbo kože.
?Po terapiji ni okrevanja. Rdečica po postopku je odvisna od občutljivosti kože. Po postopku na kožo apliciramo posebno formulacijo pomlajevalne kolagenske maske, ki ima dodane sestavine za učinkovito pomirjanje in prijeten hladilni učinek.V večini primerov rdečica popolnoma izzveni v parih urah po postopku.
?Izbiramo lahko med več različnimi postopki glede na cilj terapije ( gube in gubice, učvrstitev kože, težave z aknami in nečito kožo, brazgotine…)
.
?Tretma omogoča izredne rezultate in vidno izboljša videz kože.
?Primeren je za vse fototipe kože, vključno z temnejšimi in mediteranskimi.
Negujte svojo kožo z ljubeznijo, spoštovanjem in kvaliteto. Da bo sijoča in zdrava. In da se boste odlično počutili v svoji koži!
Sijoč pozdrav,
Nataša Godler
NAROČANJE

TERAPIJA V SALONU

Priložnost za zmenek z vašo kožo je tu. Za vse, ki si želite res dobro spoznati svojo kožo in za vse tiste, ki želite le preveriti, kaj ste z ustrezno nego dosegli v preteklih letih.