0
0

Občutljiva koža in rdečica

Občutljiva koža je posledica poškodbe bariere, saj postane koža preobčutljiva na zunanje dejavnike in kozmetične izdelke. Večino ljudi s to problematiko pogosto mučijo neprijetni občutki na koži in nimajo nujno znakov vnetja. 

rdecicaBefore After

KAKO JE VIDNA OBČUTLJIVA KOŽA IN RDEČICA?

Najpogosteje se ti neprijetni simptomi pojavijo na licih ali v predelu nazolabialnih gub. Značilni so občutki zbadanja in srbenja ali celo neprijeten pekoč občutek po uporabi kozmetičnih izdelkov ter neprijetni občutki na koži ob izpostavitvi mrazu, vetru, vročini in soncu. 

Značilni so občutki zbadanja in srbenja, rdečica ter pekoč občutek po uporabi kozmetičnih izdelkov.

Občutljiva koža na pogled pogosto ni vidna in nima vidnih znakov vnetja. Občutljiva koža lahko reagira na vse kozmetične izdelke, najpogosteje pa se to zgodi ob uporabi alkohola (toniki), C-vitamina in kislin. Tudi tu velja, da je potrebno najprej poskrbeti za  zdravo epidermalno bariero oziroma celotno nego. Rdečica pa se na koži kaže kot rdečina, ki se pogosto pojavi na licih.

 

KAKO NASTANE RDEČICA?

Rdečica nastane kot posledica povečanja vnetnih procesov v koži. Vzroki so lahko različni, od nepravilne nege, posledic izpostavitve soncu, itd.

POSLEDICE

Vnetni procesi pod vplivom zunanjih dejavnikov in neustrezne nege počasi, a zanesljivo napredujejo. Posledice običajno vidimo šele leta kasneje. Upad čvrstosti kože, vse bolj izrazita rdečica, 

REŠITVE V TRGOVINI

IŠČI PO IZDELKIH ZA "Občutljiva koža in rdečica"

NAROČANJE

TERAPIJA V SALONU

Tako kot z ustrezno nego doma, je tudi v salonu potrebno poskrbeti za epidermalno obnovo (obnovo bariere) ter protivnetno delovanje. Priporočajo se nege, kreirane prav za tako problematiko, po katerih se bo vaša koža hitro počutila bolje. Toplo vam priporočamo, da pred tretiranjem problematike opravite dermadiagnostiko, pri kateri točno vidimo, kakšo je celostno stanje kože. Na podlagi tega lahko namreč izberemo najprimernejšo nego in preparate za vašo problematiko. Ter kožo tudi spremljamo s kontrolnimi meritvami.