0
0

Mastna, nečista aknasta koža

Mastna koža je povezana s prekomernim izločanjem sebuma, ki tvori skupaj z lipidi in izločki žlez lojnic kislo-mastni zaščitni plašč. Zanjo so značilni sijoč lesk, kateremu se pogosto pridružujejo še razširjene ter vidne pore. Pogosto je mastna koža tudi vzrok za nastanek aken. 

KAKO JE VIDNA?

Za mastno kožo je značilen sijoč lesk, kateremu se pogosto pridružujejo še razširjene ter vidne pore. Na koži se lahko pojavijo ogrci ter zaprti komedoni, ki jih spremlja rdečica (vnetje). 

KAKO AKNE NASTANEJO?

Pora se zaradi povečane keratinizacije dlačnega izvodila zamaši, žleza lojnica pa še vedno izloča loj, ki je odlično hranilo za bakterijo Propioni bacteria acne, ki se tudi sicer nahaja v dlačnem foliklu. Slednja se prehranjuje z lojem in izloča vnetne mediatorje, kar vodi do imunskega odziva kože ter pojavi se vnetje. 

POSLEDICE

Če naša koža ni dobro zaščitena, se na koži kot posledice aken pojavijo hiperpigmentacije. Prav tako so lahko posledice aken brazgotine ter razširjene pore .

REŠITVE V TRGOVINI

IŠČI PO IZDELKIH ZA "Mastna, nečista aknasta koža"

NAROČANJE

TERAPIJA V SALONU

Zlati standard za reševanje težav z nečisto, aknasto kožo so kislinski pilingi, če stanje kože to omogoča. Če pa so nečistoče manjše (zamašene pore, ogrci) je odlična izbira HydraGlow tretma s 5-stopenjskim čiščenjem kože. Dermadiagnostika pa je tista, ki nam pred pričetkom tretiranja omenjene problematike omogoča vpogled v očem skrita stanja kože – da vidimo kakšna poškodba je prisotna, kakšno je stanje bariere, vnetja itd. Po interpretaciji teh podatkov se vam določi načrt za nego doma in v salonu.