0
0

Hiperpigmentacija

Neljube pigmentne nepravilnosti na koži so ena najbolj razširjenih problematik, ki je prisotna pri vseh tipih kože in v vseh starostnih obdobjih.

hiperpigmentacijaBefore hiperpigmentacijaAfter

KAJ SO HIPERPIGMENTACIJE

Hiperpigmentacije so področja kože, kjer je koža močneje obarvana. Povečano delovanje melanocitov ter posledično povečana tvorba melanina je lahko izpostavitve UV sevanju, posledica hormonskega ravnovesja (tudi nosečnosti), nepravilne nege, mehaničnega draženja… Hiperpigmentacije so pogosto posledica fotopoškodbe. 

KAKO SO VIDNE?

Hiperpigmentacije vidimo kot temneje obarvane madeže na površini kože, ki so pogosto moteči.

KAKO NASTANEJO?

Vsekakor je največji dejavnik za nastanek hiperpigmentacij vpliv Uv sevanja na našo kožo , ali bolje rečeno, neuporaba UV zaščite. Če imamo dobro UV zaščito se izognemo velikemu številu problematik, ki se pridružujejo procesu staranja kože (UV-inducirana razgradnja kolagena, nastanek eritema, hiperpigmentacij).

Nastanek neljubih hiperpigmentacij povečajo tudi hormonska nihanja, aktivnost hormonov, ki stimulirajo melanocite, poškodbe in okužbe ter povečana aktivnost rastnih dejavnikov.

POSLEDICE

Ker so nekatere hiperpigmentacije posledica UV sevanja se jim pogosto pridružujejo tudi razgradnja kolagena, se zmanjšuje čvrstost kože in poveča globina gubic, upada volumen kože.

REŠITVE V TRGOVINI

IŠČI PO IZDELKIH ZA "Hiperpigmentacija"

NAROČANJE

TERAPIJA V SALONU

S tretmaji v salonu ciljamo na zaviranje nastanka melanina, regeneracijo poškodovanih plasti kože ter posvetlitev pigmentnih madežev. Zlati standard za izboljšanje hiperpigmentacij so že desetletja kislinski pilingi, zelo dobre rezulate pa omogoča tudi mezoterapija.Za določitev nege, ki je pisana vam na kožo, vam toplo priporočamo da poleg svoje prve nege v našem salonu opravite dermadiagnostiko.