0
0

Fotopoškodbe

Fotopoškodbe so posledica UV sevanja in vplivajo na prezgodnje staranje kože. Povzročijo povečano razgradnjo kolagena in s tem zmanjšajo čvrstost kože, povečajo globino gubic ter sprožijo nastanek pigmentnih nepravilnosti in rdečice.

KAKO SO VIDNE FOTOPOŠKODBE?

Fotopoškodbe se na koži kažejo predvsem kot hiperpigmentacije, gube ter upadla čvrstost kože.

KAKO PRIDE DO POŠKOBE?

UVA sevanje je prisotno vsak dan v letu, tudi ko sonca ne vidimo. Ima daljšo valovno dolžino in prodre v kožo globlje od UVB žarkov. UVA žarki uničujejo kolagen v dermisu in tako povzročajo poglabljanje gub in zmanjšujejo čvrstost kože. Povečajo nastanek rdečice na obrazu in pokanje kapilar, saj so stene le teh iz kolagena.

POSLEDICE

Vpliv UV radiacije in z njim povezano vnetno staranje imata največji vpliv na prezgodnje, vidno staranje naše kože. Ker UV sevanju pripisujemo kar 80% vidnih sprememb na koži, je vsakodnevna uporaba kvalitetne dnevne kreme z dodatno zaščito ključna za ohranitev zdrave in mladostne kože. 

Med fotopoškodbe prištevamo vse posledice, ki jih UV sevanje pusti na koži. Zaradi povečane razgradnje dragocenega kolagena se zmanjšuje čvrstost kože in poveča globina gubic, upada volumen kože. Sproži se lahko nastanek pigmentnih nepravilnosti in razvija se rdečica. Prav tako lahko fotopoškodbe povzročijo pojav prezgodnjega staranja.

REŠITVE V TRGOVINI

IŠČI PO IZDELKIH ZA "Fotopoškodbe"

NAROČANJE

TERAPIJA V SALONU

Ker razgradnja kolagena s prostim očesom ni vidna, vam toplo priporočamo, da najprej opravite dermadiagnostiko, kjer se med drugim naredi ultrazvočna slika dermisa. Na slednji se lahko vidi, kakšna in v kateri plasti dermisa je razgradnja kolagena, kakšna je kvaliteta kolagena, prav tako pa se izmeri prisotna fotopoškodba. Nadaljna terapija je usmerjena v rehabilitacijo UV poškodb, povečanje sinteze kolagena v dermisu in vzpostavitev obnovitvene nege doma.