Loading color scheme

Novelius Medical

O HIDROKOLAGENU

Novelius Medical Hydrocollagen je produkt, ki je nastal kot plod dolgoletnih izkušenj in znanja dermatologov ter nutricionistov, združenih s tehnologijo vodilnega francoskega laboratorija na področju kolagenskih peptidov.

Hidrokolagen je sestavljen iz izbranih kolagenskih peptidov najvišjega razreda kakovosti, ki so tako obdelani, da se v želodcu ne razgrajujejo še dodatno, ampak se 98% vsebnosti nedotaknjeno absorbira v krvni obtok in s tem v ciljna tkiva (kosti, vezivna tkiva, nohte, lase, kožo...). Dodatno je obogaten z optimalnim razmerjem koncentratov aminokislin, ki so ključne, da telo samo začne proizvajati nov kolagen.

Glicin, hidroksiprolin in hidroksilizin, ki so glavni gradniki kolagena v telesu, predstavljajo večinski delež vsebnosti aminokislin v hidrokolagenu, koncentracija le-teh pa je do 20-krat višja kot v drugih virih proteinov.

Hidrokolagen je bogat vir kolagenskih peptidov, ki stimulirajo fibroblaste za proizvodnjo novega kolagena. S povečevanjem kolagena v koži prihaja do debeljenja kože in s tem zmanjševanja gub. Kolagenski peptidi pa hkrati povečujejo izdelovanje hialuronske kisline v telesu, kar vpliva na hidratnost kože.

Vsak izmed peptidov v hidrokolagenu je pod 2000 Daltonov (ne pa povprečna vrednost), kar zagotovlja 98% absorbcijo.

HIDROKOLAGEN

nakup izdelkov

Način uporabe

Priporočamo uživanje Novelius Medical Hydrocollagena najmanj od 3 do 6 mesecev. To je čas, ki je potreben za obnovo celic in s tem doseganje vidnih rezultatov. Stranskih učinkov ni, zato obdobje uživanja ni omejeno.

Način delovanja

Dokazano je, da hidrokolagen povečuje gostoto fibroblastov in volumen kolagenskih vlaken v dermisu. Kolagenski peptidi delujejo kot prožilci za sintezo novih in reorganizacijo že obstoječih kolagenskih vlaken s stimulacijo fibroblastnih celic. Klinična študija, ki jo je izdelal Rousellout, potrjuje, da Novelius Medical Hydrocollagen zagotavlja izenačenost volumna vlaken in povečuje prožnost zaradi boljše kohezije kolagenskih vlaken.

Učinki hidrokolagena:

Za Novelius Medical Hydrocollagen je klinično dokazano, da:

-Izboljšuje vlažnost kože
- Prispeva k bolj gladki koži, saj zmanjšuje število mikro reliefnih brazd
-Preprečuje nastajanje globokih gub
-izboljša prožnost kože

Ostale lastnosti:

- Povečuje proizvodnjo kolagena v telesu
- Učinkovito upočasnjuje staranje kože
- Ščiti in neguje sklepe, kosti in hrustanec
- Vpliva na količino in gostoto las ter strukturo nohtov
- Pomaga pri celjenju ran, kosti, sklepov, kože.
- Pomaga pri različnih kožnih težavah
- Je neprecenljiv vir aminokislin za športnike, ker vpliva na preprečevanje mišičnega stresa.