Loading color scheme

DR. E. VOSS

Kozmetični izdelki Dr. E. Voss so nemški izdelki najvišje kakovosti. Dr. E. Voss je strokovnjak na področju farmacije in kozmetike – s svojim znanjem in izkušnjami je po dolgoletnem vodenju laboratorijev farmacevtskih in kozmetičnih gigantov ustvaril svojo lastno kozmetično linijo, ki je koži prijazna, obenem pa po zaslugi ločene obravnave epidermisa in dermisa ter visokih koncentracij aktivnih učinkovin izjemno učinkovita in trajnostno naravnana. Na prvo mesto postavlja brezkompromisno kvaliteto in učinek v harmoniji z naravo kože.
Vodilo in glavni cilj kozmetike Dr. E. Voss je ponuditi tisto, in samo tisto, kar koža resnično potrebuje za to, da (p)ostane zdrava in mladostna. Namesto na tržne strategije se Dr. E. Voss osredotoča na znanost in vrhunsko kakovost surovin, ki so skrbno izbrane od najboljših proizvajalcev na svetu. Izdelki Dr. E. Voss ne vsebujejo konzervansov, emulgatorjev in drugih za kožo nepotrebnih kemičnih sestavin; njihove edinstvene formule temeljijo na dolgoletnem znanstvenem delu, ki je Dr. E. Vossa privedlo do alternativnih, koži prijaznejših, hkrati pa neprimerno učinkovitejših rešitev.

zo skin

NAKUP IZDELKOV


Osnovna filozofija nege kože pri Dr. E. Voss je dualni pristop (Dual Lift System) – ločena, a sinergična obravnava glavnih dveh plasti kože, epidermisa (povrhnjica) in dermisa (usnjica). Raziskave so namreč pokazale, da je le na ta način mogoče zares učinkovito in celostno negovati in zaščititi kožo. Izdelki “vse v enem” tega preprosto ne zmorejo – vsaj ne temeljito in trajnostno. V isto osnovo zmešane aktivne učinkovine se namreč medsebojno v precejšnji meri nevtralizirajo, poleg tega pa razni filtri ipd. prodrejo tudi tja, kamor ne bi želeli, in otežujejo delovanje aktivnih učinkovin. Rezultati so bistveno slabši, delovanje nekontrolirano, končni učinek pa je kompromis. Dr. E. Voss zato predstavlja dvojni pristop: geli HYA 4 poskrbijo za globinsko nego in reparacijo usnjice, kreme LIA C 6® pa krepijo, negujejo in (za)ščitijo povrhnjico.
Geli HYA 4 vsebujejo hialuronske kisline štirih različnih dolžin, ki so v celoti produkt fermentacije, zato se za razliko od premreženih, umetnih verig hialuronskih kislin naravno presnavljajo in z lahkoto prodirajo v usnjico, kjer razrahljajo naravno strukturo dolgih kolagenskih struktur ter omogočijo nemoten prenos aktivnih učinkovin natanko tja, kamor morajo priti, da bi bile kar najbolj efektivne. Geli HYA 4 na ta način dejansko uspejo popraviti v preteklosti nastale poškodbe usnjice, spodbuditi njeno regeneracijo in trajnostno premagati konkretne probleme kože, kot so npr. akne, neželena pigmentacija ali starostne pege.
Kreme LIA C 6® na drugi strani temeljito krepijo in zaščitijo povrhnjico in tako preprečijo nadaljnje nastajanje škode in prehitro staranje na račun zunanjih dejavnikov, kot so UV žarčenje in prašni delci. Kako jim to uspe? Namesto emulgatorjev kreme Dr. E. Voss vsebujejo edinstveno formulo LMS (“Liquid Matrix System” – t. i. “tekoča koža”), ki s svojo posebno sestavo, podobno sebumu, pomaga poroženeli plasti kože (stratum corneum), da se okrepi; da se zapolnijo morebitne odprte vrzeli, preko katerih v kožo prodirajo tujki iz okolja, po drugi strani pa iz nje izhlapeva preveč vode, kar je glavni vzrok za suho kožo. Vse dnevne kreme LIA C 6® vsebujejo HBDM lovilec prostih radikalov in vrhunske filtre proti UV žarkom (UVB in UVA), ki so glavni povzročitelji prehitrega in preočitnega staranja kože (fotostaranje). UVA filtri ostajajo na površju kože in nikoli ne prodirajo globlje vanjo; odpadejo skupaj z odmrlimi celicami povrhnjice. HBDM lovilci pa se aktivirajo (še)le, ko je koža izpostavljena sončni svetlobi. Dnevne kreme LIA C 6® poskrbijo za takorekoč 100-odstotno zaščito pred UVA žarki ter približno 85-odstotno zaščito pred UVB žarki (SPF 6–8; to zadostuje pri zmerni izpostavljenosti soncu od jeseni do poletja).
Poleg dnevnih krem LIA C 6® in HYA 4 gelov ponuja kozmetika Dr. E. Voss seveda še komplementarne izdelke za čiščenje kože, globinsko nego (maske, pilingi), dodatno zaščito pred soncem (UVB SPF 30 – 96,7-odstotna zaščita), nočno intenzivno nego, pa tudi vrhunsko dekorativno kozmetiko (CC kreme, korektorji) ter specializirane izdelke za občutljivejše predele (oči, ustnice) in odpravljanje konkretnih težav po celem telesu (celulit, pigmentacija, prekomerna poraščenost).