0
0

NOVE DIMENZIJE POMLAJEVANJA

Tudi pri nas imajo saloni in estetski centri na voljo kup različnih aparatov za različne posege na koži. Eden od bolj zanimivih je radiofrekvenčna iglična mezoterapija (RF microneedling) priznanega nemškega zdravnika, specialista na področju fotostaranja kože, dr. Eckarta Vossa, ki je zdaj na voljo tudi pri nas v ljubljanskem salonu NatashaSPAce. Terapija je novost na trgu in združuje dve učinkoviti terapiji hkrati – radiofrekvenčno terapijo in microneedling.

Radiofrekvenčna terapija je v svetu že leta najbolj razširjena terapija za pomlajevanje kože ter spodbujanje nastanka novega kolagena in elastina. Ker učinkovito poveča proizvodnjo novega kolagena in elastina v dermisu, koža postane vidno bolj napeta in gladka, globina gub se zmanjša, poveča se volumen kože in posledično čvrstost. O microneedlingu smo pred kratkim že pisali, je pa tudi to zelo učinkovita metoda proti staranju kože. RF microneedling je edinstvena terapija, ki združuje zmagovalno kombinacijo dveh vodilnih postopkov za pomlajevanje in prestrukturiranje kože z vidnimi rezultati. V
enem postopku združuje radiofrekvenčno terapijo in iglično mezoterapijo, bolj znano pod imenom microneedling. Inovativna kombinacija omogoča bistveno boljše rezultate. Senzorično pa je za stranko bolj prijetna od samega microneedlinga.

Cilj je kolagen

V pomlajevanju kože je naš cilj vedno povečanje sinteze kolagena v dermisu. Kolagen je najbolj razširjen strukturni protein v telesu, saj predstavlja kar trideset odstotkov vseh telesnih beljakovin. Še posebno pomemben pa je za našo kožo, saj kolagenska vlakna predstavljajo kar sedemdeset odstotkov debeline naše kože, kar je ogromno! Od količine, gostote in prepleta kolagenskih vlaken je odvisen volumen naše kože. Z leti imamo dragocenega kolagena vse manj. Posledično pa se z razgradnjo kolagena naša koža tanjša. Proces staranja je povsem naraven fiziološki proces, ki smo ga deležni vsi. V nasprotju z intrinzičnim staranjem, ki je gensko pogojeno, pa lahko na ekstrinzično staranje, ki je posledica našega življenjskega sloga, bistveno vplivamo sami. Štirje ključni stebri v pomlajevalnem režimu zagotavljajo ne samo vidno pomlajen in sijoč videz, temveč tudi odlično počutje. Bistveno vlogo imajo protivnetna prehrana, prehranski dodatki, pravilno izbrane terapije glede na tip kože in predvsem pridružena stanja in pa pravilno vzdrževanje rezultatov z domačo nego.

Merljivo pomlajevanje

Danes nam vedno nova odkritja v medicini, nove raziskave, nove sestavine in nove terapije, ki prihajajo na trg, omogočajo doseganje rezultatov z neprimerno večjimi učinki kot v preteklosti. Pomlajevanje, ki je vidno in merljivo! Z dermadiagnostičnimi meritvami nam je omogočen vpogled v očem skrita stanja. Izmerimo lahko stanje fotopoškodb, bariere, vlažnosti, z ultrazvokom dobimo vpogled v stanje kolagena v naši koži, izmerimo eritem, stanje melanina … in tako povsem individualno določimo načrt nege, pisan na kožo le vam. V svetu so najbolj uveljavljene in uspešne terapije za povečanje nastajanja kolagena v koži kislinski pilingi, radiofrekvenčna terapija in microneedling. Vsaka na kožo deluje nekoliko drugače, vse pa dajo zelo dobre in merljive rezultate ne samo pri pomlajevanju, temveč tudi pri prestrukturiranju in preo-
brazbi kože. Radiofrekvenčna iglična mezoterapija je terapija nove generacije, ki omogoča vidno pomlajevanje in prestrukturiranje kože. Terapija je namenjena prestrukturiranju, preobrazbi kože ter nam z različnimi nastavitvami in postopki omogoča učinkovito glajenje gub, poveča čvrstost in prožnost kože, zmanjšuje brazgotine in pigmentne madeže ter spodbuja nastanek novega kolagena in elastina. Učinek je viden že po prvem tretmaju, optimalen rezultat pa dosežemo po nekaj mesecih, saj sinteza kolagena in regeneracija kože zahtevata določen čas. Za izvajanje terapije imamo na voljo več različnih načinov in nastavitev. Najučinkovitejša je kombinacija radiofrekvenčne terapije in iglične mezoterapije, lahko pa se radiofrekvenčna terapija izvaja tudi povsem samostojno. Postopek se lahko izvaja z nastavki s tan-
kimi izoliranimi ali neizoliranimi iglicami. Drobne izolirane iglice imajo neizolira-
no le konico, ki omogoča, da se energija sprosti ciljano samo v dermis. Natančno
tja, kjer sta kolagen in elastin. Neizolirane iglice pa uporabimo, kadar želimo tretirati vse plasti kože, na primer kadar želimo izboljšati videz brazgotin.

NAROČANJE

TERAPIJA V SALONU

Priložnost za zmenek z vašo kožo je tu. Za vse, ki si želite res dobro spoznati svojo kožo in za vse tiste, ki želite le preveriti, kaj ste z ustrezno nego dosegli v preteklih letih.