0
0

MICRONEEDLING ali KOLAGENSKA INUKCIJSKA TERAPIJA ( CIT)

V oktobru so me moji cenjeni poslovni partnerji razveselili z neprecenljivim darilom. Moja srčna želja, odličen device za MICRONEEDLING TERAPIJO v paketu z vrhunskim izobraževanjem. Prav darilo za mojo dušo. Torej, v novembru povečujem rezultate kozmetične

terapije z odlično novo terapijo!

Je naravna in neinvazivna metoda za svežo, sijočo, napeto in vidno pomlajeno kožo. Iglična terapija je minimalno invazivni postopek za izboljšanje strukture kože in odpravljanje njenih nepravilnosti.

Pri postopku drobne iglice prodrejo v povrhnjico in dermis, kjer z njimi naredimo drobne, kontrolirane mikrovbode v kožo. Tako sprožimo intenzivno regeneracijo kože. Z needlingom dosežemo 3000-krat višjo vpojnost visoko koncentriranih učinkovin v kožo. Pri celjenju številnih miniaturnih vbodov koža tvori nov kolagen, ki omogoča, da se gubice zgladijo na naraven način.

In kaj je MICRONEEDLING ( COLLAGEN INDUCTION THERAPY) ?

Microneedling deluje na principu mehanskega spodbujanja dermisa ( kjer se nahajata kolagen in fibroblast).Postopek odpre kanalčke, ki omogočijo prodiranje visoko koncentriranih učinkovin in koktejlov učinkovin globoko v kožo. Tako spodbudimo tvorbo kolagena, elastina in hialuronske kisline. S postopkom stimuliramo mehanizem celjenja sprožimo dva postopka, ključna za pomlajevanje kože, kolagenezo- tvorbo novega kolagena v koži in angiogenezo. Sproži se proces celjenja, med katerim se spodbudi rastni faktor beta ( TGF –β)- posledica je sinteza kolagena in izgradnja normalne, zdrave mreže vezivnih in elastičnih vlaken. Poveča se debelina povrhnjice, koža je napeta in bolj prekrvavljena, videz pa pomlajen in svež. S terapijo dosežemo visoko prodiranje aktivnih kozmetičnih sestavin v kožo. Tekom procesa celjenja številnih miniaturnih vbodov v kožo se tvori nov visokokakovostni kolagen,elastin in hialuron, kar omogoča glajenje gub in izboljšanje čvrstosti kože na naraven način.

INDIKACIJE ZA IZVAJANJE MICRONEEDLINGA

♥ zmanjšanje gub in povečanje čvrstosti oz tonusa kože

♥ izenačenje pigmentacij

♥zmanjševanje brazgotin, ki so posledica aken; in razširjenih por

♥ izboljšanje izgleda strij

REZULTATI

Microneedling je tretma za izboljšanje strukture kože. S postopkom dosežemo vidno izboljšanje izraznih / mimičnih gub, elastotičnih gub in zmanjšanje pigmentacij. Z microneedlingom dosežemo zelo dobre rezulatte pri izboljšanju brazgotin,pri širokih porah in strijah. Zelo dobre rezultate daje pri obnavljanju rasti dlak (lasišče).

PO TERAPIJI

Je običajno prisotna rdečica, ki je najbolj intentivnaprve 4 ure, nato pa prične izginjati. Občutek na koži je podoben, kot če bi nas rahlo opeklo sonce. Proces celjenja se konča v približno 3-4 dneh, ko zaznamo tudi vidno bolj gladko in pomlajeno kožo. Postopek ponovimo čez 14 dni ( planiranje postopka microneedlinga je individualno- glede na problematiko in stanje kože, zato so navodila lahko nekoliko drugačna).

NEGA KOŽE PO TERAPIJI : po navodilih za domačo nego

TRAJANJE POSTOPKA 60 min

Prve terapije so že za mano in nad postopkom sem navdušena! To bo dobesedno ‘cherry on the top’ k dosedanjim kozmetičnim terapijam v NatashaSPAce.

En vesel pozdrav po super zanimivem tednu, ki je minil v izobraževanju.

Nataša

NAROČANJE

TERAPIJA V SALONU

Priložnost za zmenek z vašo kožo je tu. Za vse, ki si želite res dobro spoznati svojo kožo in za vse tiste, ki želite le preveriti, kaj ste z ustrezno nego dosegli v preteklih letih.