0
0

ČUDOVITA MOČ KISLINSKIH PILINGOV ZA VIDNO LEPŠO POLT

Zlati repertoar preizkušeno učinkovitih tretmajev že leta tvorijo kislinski pilingi, radiofrekvenca in microneedling. V zadnjih letih pa se je pridružila še radiofrekvenčna iglična mezoterapija. Danes se bom posvetila kislinskim pilingom, ki naslavljajo širok spekter problematik in so odlični tako za pomlajevanje kot tudi za odpravljanje pigmentnih madežev in reševanje težav z nečisto kožo. Vse je odvisno od pravilne izbire kislinskega pilinga.

Za začetek samo nekaj besed, ki se mi zdijo nujno potrebne. Pri svojem delu sem pogosto v stiku s klienti, ki jih je strah kislinskih pilingov. Strah pred kislinskimi pilingi pa je popolnoma odveč. Pravilno izveden in individualno izbran profesionalni kislinski piling je namreč fantastično orodje v boju proti staranju in za izboljšanje videza kože. Uporaba kislin v lepotne namene sega daleč v zgodovino. Že Kleopatra, ki je bila znana po svoji lepoti in negovanosti, je to vedela in pametno izkoristila. Kopala se je v mleku, ki vsebuje kislino – mlečno kislino. Legenda pravi, da je vedno, ko je potovala, za njo potovala čreda maldih osličkov zaradi njenih kopeli. Skratka, kisline so ljudje uporabljali že davno nazaj. Danes pa nam moderna tehnologija in znanost omogočata boljšo in bolj taregetirano uporabo in rezultate.

V kombinaciji z drugimi sodobnimi metodami za nego in pomlajevanje kože dajejo kislinski pilingi odlične rezultate.

Pri programih kozmetičnih terapij za doseganje vidnih rezultatov sledimo naravnim fiziološkim procesom v koži, v bistvu jih izkoristimo v svoj prid. Lahko bi preprosto rekla, da naredimo željeno in kontrolirano mikro poškodbo kože in s tem sprožimo  proces celjenja kože. Tako izkoristimo procese celjenja v namen regeneracije in izboljšanja videza kože. Kislinski piling daje odlične rezultate v kombinaciji z globinskim vlaženjem, vnosom peptidov za zmanjšanje mimičnih gub, microneedlingom … Skratka strah pred kislinami je odveč.

Kislinski pilingi so eno najbolj odličnih orodij za pomlajevanje kože in za doseganje vidnih rezultatov pri številnih problematikah.

Piling kože lahko izvedemo na več načinov: poznamo mehanske, kemične in encimske postopke pilinga.Z mehanskim pilingom več ali manj odstranimo nekaj skladov korneocitov – odmrlih celic s površine kože. Kislinski pilingi delujejo na kožo bolj kompleksno. Poleg različno močnega pilinga pa imajo še cel spekter neverjetnih dodatnih učinkov (povečana tvorba kolagena, povečana tvorba epidermalnih lipidov, zmanjšanje števila bakterij pri nečisti koži itd).

ZAKAJ NAREDITI KISLINSKI PILING?

Kislinski piling je odlično orodje za doseganje vidnih sprememb na koži.

Intrinzično staranje (gensko pogojeno) in ekstrinzično staranje (naš življenjski stil – izpostavljanje soncu, kajenje, vplivi iz okolja) z leti na naši koži pustijo določene posledice. Neželene pigmentacije, razgradnja kolagena in posledično poglabljanje gub in zmanjšanje čvrstosti kože, utrujena, pusta, ‘siva’ koža brez leska.

UVA žarki konstantno povzročajo propadanje kolagena. Glikacija in glikolizacija (vezava sladkorja na kolagen) povzroča propad kolagena. Oksidacija povzroča propad kolagena. Pravilno izvedeni profesionalni kislinski pilingi stimulirajo celično obnavljanje, okrepijo celično delovanje in povečajo volumen kože.

Vidno staranje je prevlada procesa propadanja nad procesi regeneracije. Zato moramo pri pomlajevanju upoštevati, da bomo vidne rezultate dosegli, ko bodo procesi regeneracije prevladali procese propadanja. Boljši rezultat dosežemo tudi z  dodajanjem določenih prehranskih dopolnil, ki delujejo sistemsko.

Kislinski pilingi poenotijo ten kože, kožo zgladijo, zožijo pore in povečajo sijaj in svežino. Kožo odebelijo in dobesedno okrepijo, ker povečajo volumen, in to je moč dokazati z meritvami (dermadiagnostika).

Kislinske piling izvajamo za:

1. Pomlajevanje kože. Tako dosežemo izboljšanje čvrstosti kože in zmanjšanje globine gub. Poveča se sinteza kolagena, posledično se povečanja volumen kože in tako se  zmanjšanja globine gub in poveča čvrstost kože.

2. Zmanjšanje pigmentnih nepravilnosti.

3. Za reševanje težav z nečisto kožo, aknami in postventnimi hiperpigmentacijami.

4. Kislinskih pilingov ne izvajamo v nosečnosti, pri kontaktnem dermatitisu in pri preobčutljivosti na kisline.

ALI LAHKO KISLINSKE PILINGE KOMBINIRAMO Z DRUGIMI POSTOPKI ZA NEGO?

Tu je potrebna previdnost, saj vsi tretmaji med sabo niso kompatibilni. Pri kombinacijah z npr. fotopomlajevanjem, tretmaji z retinolom, vbrizgavanju polnil ali botoxa ali drugimi specifičnimi postopki, je potrebno načrt terapij prilagoditi  individualno. Med določenimi postopki je potreben premor in se jih ne da izvajati v istem časovnem obdobju.

IZBIRA KISLINSKEGA PILINGA GLEDE NA DELOVANJE

Piling izbiramo glede na stanje kože, pridružene problematike in seveda cilj terapije (pomlajevanje – povečanje gostote kolagena, zmanjšanje pigmentnih nepravilnosti, tretiranje aken …)

Za dober rezultat je ključno poznavanje problematike, bolezni kože, debelina, občutljivost, domača terapija, predpriprava stranke na postopke.

Na voljo so različne kisline, ki na kožo delujejo zelo različno (glikolna, mandelična, laktična azelaična, salicilna kislina in koktajli kislin).

Glikolna kislina ima magično moč, da poveča sintezo kolagena v koži in posledično zmanjša gube in izboljša tonus kože.

Kislinski pilingi so izredno učinkoviti pri tretiranju aken in posledic le-teh, ker povečajo luščenje/ egeneracijo povrhnjice in odprejo zamašene pore. V tem primeru je npr. zelo učinkovita uporaba salicilne ali azelaične kisline, ki zmanjša število bakterij v koži in tako tudi ‘čisti’ kožo in zmanjša vnetje.

KAKO LAHKO POVEČAMO REZULTAT  POMLAJEVALNIH TRETMANOV?

Pri postopkih pomlajevanja kože želimo predvsem vplivati na sintezo kolagena oziroma jo povečati. Kot podporna terapija dokazano poveča rezultate uživanje kvalitetnih kolagenskih peptidov z ustreznimi aminokislinami in dodajanje C vitamina s postopnim sproščanjem. Oba dodatka generalno povečata sintezo kolagena v organizmu, kar ima poleg vpliva na samo kožo, tudi odlično delovanje na pomlajevanje celega telesa, regeneracijo sklepov, izboljšanje kvalitete las, nohtov …

Izredno pomembna je SPF zaščita kože med samimi postopki in po končanih postopkih!

UVA sevanje ključno vpliva na prezgodnje vidno staranje kože. Zaščita pred UV je obvezna celo leto in nikakor ne le v poletnih mesecih. Kožo bistveno starajo UVA žarki, ki so prisotni celo leto, so daljše valovne dolžine in prodirajo globlje v kožo, kjer uničujejo kolagen.

Čeprav se samo ime kisline sliši agresivno in neprijetno, vam zagotavljam, da so kislinski pilingi zelo dober izbor za nego kože, z resnično številnimi pozitivnimi delovanji na kožo. Osebno jih zelo priporočam in sem tudi sama zvesta uporabnica z dolgoletnimi izkušnjami. Seveda pa se v času teh postopkov ne smemo izpostavljati soncu in kožo vedno dodatno zaščitimo z SPF zaščito.

NAROČANJE

TERAPIJA V SALONU

Priložnost za zmenek z vašo kožo je tu. Za vse, ki si želite res dobro spoznati svojo kožo in za vse tiste, ki želite le preveriti, kaj ste z ustrezno nego dosegli v preteklih letih.