KOZMETIČNA TERAPIJA

 

KOZMETIČNA TERAPIJA SO TRETMAJI S PODALJŠANIMI UČINKI  , KI SPODBUJAJO FIZIOLOŠKE PROCESE V KOŽI ZA DOSEGANJE VIDNIH REZULTATOV. SAMA TERAPIJE  RADA IMENUJEM TRIATLON ZA KOŽO. INTENZIVNOST POSTOPKOV POVEČUJEMO INDIVIDUALNO. KOZMETIČNE TERAPIJE SO NAMENJENE POSAMEZNIKOM, KI ŽELIJO DOSEGATI MAXIMALNO IZBOLJŠANJE KOŽE IN VIDNE REZULTATE.

 

TIPI KOŽE

 

So definirani z izločanjem sebuma. In velikostjo por. Tip kože se lahko spremeni ( npr z leti in zaradi vplivov okolja se zmanjša produkcija sebuma in celični metabolizem, koža postane bolj suha)

 

NORMALNA

NORMALNA koža nima posebne problematike. Priporočamo redno in ustrezno nego glede na željene cilje terapije ( zmanjšanje gubic, negovan in sijoč videz, preventiva pred staranjem, pomlajevanje.....). v poštev pride mnogo terapij in ritualov.

 

linija

SUHA

PROBLEMATIKA: najpogostejši vzrok za nastanek suhe kože je poškodovana bariera/zaščitni plašč kože, pomanjkanje vlage in lipidov.Posledično je možna povečana občutljivost kože, pospešeno pa je tudi staranje.Suha koža se lahko kaže v obliki luščenja, rdečice in srbečega občutka.Koža je hrapava in nima sijočega, zdravega izgleda. Pogosto je za izboljšanje stanja potrebna serija tretmajev.
TERAPIJA: obnova bariere in pH-ja, nadomeščanje lipidov, zmanjšanje vnetja in izhlapevanja vode (tewl)àmehčanje+ vlaženje + okluzija+
CENIK:

- DERMAKOREKTURNI POSTOPEK 1, Obnova bariere in  vlaženje posamični tretma 70 EUR

- DERMAKOREKTURNI POSTOPEK 2, Obnova bariere in  vlaženje posamični tretma  80 EUR
- DERMAKOREKTURNI PROGRAM  SERIJA 8 OBISKOV, Obnova bariere in vlaženje  400 EUR

 

linija

MASTNA

PROBLEMATIKA:
TERAPIJA:
CENIK:

 

linija

MEŠANA

NORMALNA/ SUHA KOŽA:  tretma za nego kože ki ima normalno stanje na t coni * suho stanje na licih
MASTNA/ NORMALNA KOŽA:  tretma za kožo, ki ki je mastna/povečano izločanje loja na T coni in normalno stanje na licih
CENIK:

- DERMAKOREKTURNI POSTOPEK 1, Obnova bariere in  vlaženje posamični tretma 70 EUR

- DERMAKOREKTURNI POSTOPEK 1, Obnova bariere in  vlaženje posamični tretma 80 EUR

linija

STANJA / PROBLEMATIKE

Se lahko pojavljajo na vseh tipih kože ( npr suha koža ima lahko pigmentacije in gubice; mastna koža je lahko občutljiva in dehidrirana itd.) in se pogosto tudi prepletajo. Tretmaje kombinirano pripravimo individualno glede na stanje kože, želje in cilje obravnave.

POMLAJEVANJE IN FOTOPOŠKODBE

PROBLEMATIKA: genetski vpliv, vplivi okolja: izpostavljanje soncu, poškodbe prostih radikalov, glikacija, režim nege kože in način življenja, vpliv onesnaženega zraka, slabe življenjske navad   ( kajenje, alkohol, čezmerno uživanje  kave, sladkorja, predelana hrana, živila, ki zakisajo telo..,,) določena zdravstvena stanja.
POSLEDICE: zmanjšano nastajanje kolagena in elastina,izguba tonusa/napetosti kože, gube in gubice, dehidracija, pigmentne nepravilnosti, aktinične keratoze, groba tekstura kože, pomanjkanje lipidov- zmanjšano izločanje sebumaà suha koža, dehidracija, zmanjšana UV zaščita , povišan pH kože, slabo obnavljanje. Pri starajoči se koži se problematike prepletajo in tretiramo več 'stanj' hkrati.
O vidnem staranju govorimo, ko procesi propadanja prevladajo nad procesi regeneracije. Vidno staranje je skupek vnetnih procesov v telesu, ki povzročijo vidne spremembe v izgledu ( in počutju). Več o staranju BLOG   Kaj je staranje? Kaj je kolagen? Kislinski piling NI kislina Fotostaranje in SPF zaščita
TERAPIJA: povečanje sinteze kolagena, povečanje 'volumna ' kože, dodajanje antioksidantov, izboljšanje barierne funkcije,hidracija,  zmanjšanje pignentnih nepravilnosti, zmanjševanje fotopoškodb, sprememba življenjskega stila
1.    GUBE IN GUBICE
2.    UČVRSTITEV / LIFTING KOŽE
3.    FOTOPOŠKODBE
4.    PIGMENTNE NEPRAVILNOSTI
CENIK:
- Time Remodelling paket 480
- Time Dermakorekturna nega 1-  70 in 2 – 80
- Idebenon 70 eur
- Revaleskin 70 eur
- Fotopomlajevanje Elos ST 70 eur
- Uv preventivna nega 70 eur
- Uv rehabilitacija 70 eur

linija

PIGMENTACIJE

PROBLEMATIKA: pigmentni madeži, povečano izločanje melanina zaradi izpostavljanju soncu, hormonskih sprememb, post-pregnancy melasma,  kontracepcije, agresivnih postopkov brez nadaljne SPF zaščite.
Terapije za stranke, ki preživijo veliko časa na soncu zaradi določenih okoliščin ( kolesarjenje, delo na vrtu, vikend na morju). Focus je na UV preventivni, UV rehabilitaciji negi in zaščiti kože.
TERAPIJA: zaviranje nastanka melanina, regeneracija poškodovanih plasti, odstranjevanje pigmentnih madežev Elos SR, kvalitetna SPF zaščita kože vse leto
CENIK:

- Kislinski pilingi
- individualna obravnava
- Pigmentation Remodelling program za .....melanina 480 EUR
- IPL odstranjevanje pigmentov z Elos SR sistemom

linija

PREVENTIVA

PROBLEMATIKA:
TERAPIJA:
CENIK:

linija

PREOBČUTLJIVA KOŽA

PROBLEMATIKA: poškodovana bariera,  genetski vpliv, vpliv okolja, uporaba napačnih kozmet. preparatov/ ali napačen način uporabe  ,vpliv zdravil.
ZNAKI: rdečica, občutljivost, preobčutljivost na kozmetične izdelke in vplive okolja ( sonce, prehod vroče/ mrzlo)
TERAPIJA:
CENIK:

linija

KUPEROZA IN ROZACEA

PROBLEMATIKA: rdečica, preobčutljivost na kozmetične izdelke , vplive okolja ( sonce, prehod mrzlo/ vroče). Kuperoza (pokanje kapilar) je pogosto predstopnja rozacea-e. Rozacea je vnetno stanje povezano tudi z imunskim odzivom. Nujna je obnova zaščitnega plašča/ bariere kože, z namenom, da zmanjšamo občutljivost in vnetje.
+ pršica Demodex follicolorum
TERAPIJA: zmanjševanje rdečice, nujna je vzpostavitev normalnega zaščitnega plašča kože/bariere, ožanje kapilar in zmanjševanje števila,  krepitev sten kapilar, vlaženje, preprečitev poslabšanja stanja, izogibanje dražečim sestavinam, pravilno čiščenje kože!, izogibanje soncu, savni in solarijem, priporoča se limfna drenaža obraza, masaža pa le zelo blaga. Obvezna je UV zaščita!
CENIK:

linija

AKNE

PROBLEMATIKA: prekomerno izločanje loja, ki je lahko dedno, nanj pa vplivajo tudi stres, hormonsko stanje, nosečnost, menpavza in slab življenjski stil(prehrana).
TERAPIJA:  reguriranje izločanja sebuma, ožanje por, zmanjševanje rdečice in vnetja, vlaženje, vzpostavljanje normalnega stanja bariere
CENIK:
-
Dermakorekturna nega  acne1- 60 eur in 2- 70 eur
- Post acne Remodelling 8 obiskov 400 EUR

1.KOMEDONI IN VNETNE AKNE običajno v puberteti, povezano z genetiko, hormnoni in stresom
2.POSTVNETNA FAZA
3.MASTNA KOŽA

linija

 

ŽELITE VEČ

DARILNI BONI

Iščete primerno darilo za poslovne partnerje ali svoje najdražje?vec

UGODNOSTI

Ekskluzivno razvajanje za naše stranke vec

AKTUALNO

Aktualno za vasvec

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran